Notícies

Sta María Sobrado_01
15/10/2018

EMR s'adjudica les obres de restauració de les esglésies del Monestir de Santa Maria de Sobrado dos Monxes (Corunya) i de La nostra Senyora de l'Asunció en Monreal d'Ariza (Saragossa)

Iglesia Monasterio de Santa María de Sobrado dos Monxes (Coruña)
Iglesia Nuestra Sra Asunción, Monreal de Ariza (Zaragoza)
Iglesia Nuestra Sra Asunción, Monreal de Ariza (Zaragoza)

EMR, empresa del grup TORRESCÁMARA especialista en la restauració i conservació del Patrimoni Històric Artístic, s'ha adjudicat recentment les obres de restauració de l'església del conjunt monumental del Monestir de Santa Maria de Sobrado dos Monxes (Corunya) i les obres d'emergència de l'Església de Nostra Senyora de l'Asunció en Monreal d'Ariza (Saragossa).


El Monestir de Santa Maria de Sobrado dos Monxes, fundat l'any 952, es troba situat en el Camí de Santiago de la Costa. La seua església monumental data de finals del segle XVII, i els treballs a realitzar en ella consisteixen en la restauració de la façana principal, la substitució de totes les cobertes i la restauració de les voltes i paraments interiors del temple.
Les obres han sigut promogudes per la Conselleria de Cultura, Educació i Ordenació Universitària de la Xunta de Galícia, i tenen un pressupost de 1,4 milions d'euros.

L'església romànica de La nostra Senyora de l'Asunció en Monreal d'Ariza data dels segles XII i XIII, sent ampliada en el XVII, i actualment es troba tancada i apuntalada des de fa més de 57 anys, corrent risc d'enfonsament. 
Les obres adjudicades a EMR, promogudes pel Ministeri de Foment i amb un import de 630.000 €, tenen com a objectiu la recuperació de l'estabilitat del monument, la qual cosa implica diversos treballs com la substitució de la coberta i la seua estructura de fusta, el cosit i injeccions en murs en mal estat, el reforç de voltes, la recuperació de les voltes i l'arc col·lapsat i l'estabilització de la muralla mitjançant ancoratges per a la recuperació de l'accés actualment afonat pels greus problemes d'empenyiments