Notícies

WhatsApp Image 2018-11-16 at 15.53.23
16/11/2018

TORRESCÁMARA tanca l'arc del pont Tingo al Perú

Arco y tablero de hormigón hormigonados
Hormigonado de arco y tablero
Montaje de arco metálico provisonal

TORRESCÁMARA ha finalitzat l'estructura del pont arc Tingo, en el departament de Cajamarca, província de Cajamarca (Perú).

L'actuació, promoguda pel Ministeri de Transports i Comunicacions del Perú, forma part de les obres de millora de la Ruta PE-8 (Pacasmayo - Cajamarca) de la Xarxa Viària Nacional, que connecta la costa amb la serra, i es troba situada en una zona molt escarpada de la serra nord del Perú.

La tipologia estructural és un arc de formigó de tauler superior, de 75 m de llum, que salva el pas sobre un barranc de gran profunditat.

​Els abruptes pendents i els problemes de lliscaments de vessants van fer necessària, en primer lloc, l'estabilització de l'estrep dret. Aquestes circumstàncies, unides a l'altura sobre el llit, impliquen una important dificultat per a instal·lar una cintra convencional, per la qual cosa es va executar un arc metàl·lic construït per trams en volada amb atirantamients provisionals (veure vídeo), sobre el qual es van muntar els encofrats i es *ferralló i *hormigonó l'estructura de formigó (veure vídeo).

Relacionat també amb la construcció de ponts, TORRESCÁMARA està desenvolupant un projecte d'I+D per al predimensionat de ponts mixtos emprant eines d'intel·ligència artificial. El projecte ha sigut finançat pel CDTI  i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i en ell col·labora la Universitat Politècnica de València.