Notícies

SierraViaducto
12/02/2020

El Grup Torrescámara patrocinarà una nova guia de les Vies Verdes espanyoles

Ha signat un contracte de donació a favor de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles per a aquesta publicació, que constarà de dos volums i contindrà informació actualitzada d'unes 70 rutes de totes les Comunitats Autònomes.
De izquierda a derecha: José Diego Recio (Torrescámara), Juan Cámara (presidente Grupo Torrescámara), José Carlos Domínguez (Director Gerente Fundación Ferrocarriles Españoles), Mercedes Ortí (EMR) y Pedro Catalán (Logitrén)
Firma del contrato de donación

El Grup Torrescámara ha signat un contracte de donació a favor de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles per al finançament de l'edició d'una nova Guia de Vies Verdes, un ambiciós i interessant projecte de l'edició del qual s'encarregarà el grup *Anaya *Touring, que en 1997 ja va realitzar una guia anterior de Vies Verdes, de la qual es van vendre més de 30.000 exemplars.

Aquest projecte editorial consistirà en l'edició en paper de dos volums, amb tot el contingut renovat i amb informació d'unes 70 rutes de totes les Comunitats Autònomes. Està previst dividir els itineraris en dos volums: les Vies Verdes del Nord i les Vies Verdes del Sud. 

En la signatura del contracte de donació han estat representades les empreses Torrescámara y Cia. de obras, S.A., Estudio Métodos de la Restauración, S.L. i Logitrén Ferroviària S.A. El suport d'aquestes empreses patrocinadores permetrà a la Fundació donar cobertura als costos d'elaboració de tot el treball previst.

Des de 1993 la Fundación de los Ferrocarriles Españoles exerceix les funcions de coordinació, dinamització i promoció del Programa Estatal de Vies Verdes, antigues línies de ferrocarril recuperades com a itineraris no motoritzats per a ser recorregudes a peu o amb bicicleta. En l'actualitat hi ha ja més de 2.800 km distribuïts en 127 itineraris per tota la geografia, així com 115 edificacions ferroviàries rehabilitades com a equipaments ecoturístics. 

Les Vies Verdes compten amb grans avantatges: els atractius itineraris pels antics traçats del ferrocarril en desús permeten endinsar-se en una naturalesa insòlita; són recorregudes assegurances, fàcils i accessibles per a tots, sense distinció d'edat o condició física, aptes per a famílies amb xiquets, joves, majors i persones amb discapacitat; no tenen trànsit motoritzat; i generen un desenvolupament rural sostenible dels territoris pels quals discorren.